Ziua Mondială a Inimii | Din inima Iașului pentru o inimă care pulsează sănătos zi de zi

Anual, pe 29 septembrie este marcată Ziua Mondială a Inimii, motiv pentru care ne-am alăturat manifestărilor ce au avut loc în această zi în grădina din jurul Palatului Culturii din Iași, cât și în Amfiteatrul din Grădina Palas. Această inițiativă globală are drept scop îmbunătățirea stării de sănătate a populației, conștientizarea importanței sănătății cardiovasculare și… pentru că facem totul din inimă!

Ziua Mondială a Inimii

Cu ocazia acestei zile s-au organizat câteva evenimente menite să atragă atenția asupra factorilor de risc cardiovascular și a importanței efectuării activităților fizice pentru menținerea unui regim de viață sănătos:

🚶‍♂️Antibiotice a+ Evaluare sistem cardio-respirator prin test de mers rapid 1.6 km”, un eveniment educativ-sportiv, ce presupune parcurgerea unui traseu de 1.6 km în mers rapid, în urma căruia participanții au primit un indicator al stării lor de sănătate, al capacității cardio-respiratorii prin măsurarea frecvenței cardiace și calcularea VO2 max, indicator al nivelului de fitness.
🚴‍♂️ „PRAXIS Contratimp ciclism – circuit”, un concurs de ciclism pe șosea, ce a avut ca obiectiv promovarea mersului pe bicicletă și a unui regim de viață sănătos, ca activitate fizică de prevenire a bolilor cardiovasculare.
🩺 „Preventis – Inima pentru Toți”, un eveniment medical-sportiv educativ ce a inclus prezentări și discuții interactive despre beneficiile activității fizice pentru sănătate, între auditoriu și lectori de renume din medicina ieșeană și din cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport.

Compania noastră a ales să participe la evenimentele sportive și medical-educative dedicate acestei zile, atât în calitate de partener, cât și de participant activ prin intermediul colegilor noștri care s-au înscris, alături de ieșeni, la manifestările organizate în fața Palatului Culturii. Alături de ieșeni, 50 dintre angajații noștri au participat la aceste manifestări prilejuite de Ziua Mondială a Inimii. Ploaia nu i-a descurajat să demonstreze că sunt cu inima alături de tot ce înseamnă sănătatea semenilor lor, prin propriul exemplu.

Evenimentul medical-sportiv educativ a adus în discuție factorii de risc cardiovascular și importanța efectuării activităților fizice pentru un stil de viață sănătos. Prezentările au fost susținute de lectori recunoscuți din medicina ieșeană, cu specializări în domeniile cardiologie, medicină sportivă, endocrinologie, geriatrie și gerontologie, cărora li s-au alăturat specialiști din cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport Iași.

Între temele de interes s-au numărat:

🔸 recomandarea activității fizice ca metodă de prevenție a bolilor cardiovasculare
🔸 factorii de risc cardiovascular modificabili cu ajutorul sportului
🔸 importanţa evaluării condiţiei cardiorespiratorii, ca indicator al nivelului de fitness

Antibiotice are grijă de inimile românilor, investind permanent în dezvoltarea portofoliului de produse folosite în prevenția și tratamentul afecțiunilor cardiovasculare. Prin participarea la acest eveniment, ne-am dorit să atragem atenția asupra factorilor de risc cardiovascular și a importanței efectuării activităților fizice pentru menținerea unui regim de viață sănătos.

Vezi toate noutatile ▸