Voluntarii a+ au pus suflet pentru viață, donând sânge!
Peste 65 de colegi au donat sânge în cadrul celei de-a 21-a ediții a campaniei “Donează sânge! Pune suflet pentru viață!”, organizată astăzi, 13 aprilie 2022, de Fundația Antibiotice – Știință și Suflet, în parteneriat cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Iași (CRTS Iași).
De mai bine de 11 ani, de când compania noastră desfășoară campania “Donează sânge! Pune suflet pentru viață!”, medicii de la CRTS Iași au acces la o bază constantă de donatori, inclusiv cu grupe rare de sânge. Cei 30 de litri de sânge donați astăzi, în mod voluntar, de către angajații Antibiotice, donatori recurenți sau noi, vor contribui la completarea deficitului de sânge pe care îl înregistrează permanent spitalele ieșene.
„Mulțumim partenerilor noștri de la Antibiotice pentru faptul că și de această dată am reușit să desfășurăm o colectă de sânge de succes, cu donatori valoroși. Cu siguranță astăzi am salvat din nou viața mai multor semeni de-ai noștri”, a declarat dr. Andreea Vatamanu, purtător de cuvânt al CRTS Iași.
„De 9 de ani particip ca donator în cadrul campaniei de donare de sânge organizată de compania noastră. Campania vine în întâmpinarea atât a angajaților care doresc să doneze, însă nu dispun de timp pentru a se deplasa la un centru de donare, cât și a nevoii completării rezervelor de sânge din spitale. Mă bucur că, printr-un simplu gest, pot ajuta pacienții care depind de stocurile de sânge din spitale, contribuind astfel la ușurarea suferinței lor”, a precizat Marcela Savin, angajat în cadrul Departamentului de Cercetare.
„Este pentru prima dată când donez sânge. Dorința de a-mi ajuta semenii a apărut în momentul în care eu însămi am fost pusă în situația de a avea nevoie de sânge, în urma unei intervenții chirurgicale. Am realizat că este mare nevoie de astfel de campanii de donare. Consider că fiecare dintre noi, cei eligibili pentru donare, ar trebui să facă acest pas. În primul rând este foarte sănătos, aduce foarte multe beneficii pentru organismul nostru, dar ne dă și o stare de bine pentru că știm că ajutăm o persoană aflată în nevoie”, a declarat Andra Mănăilă, analist Departamentul Cercetare.
Acțiunea de recoltare a avut loc în cadrul Centrului de Studii Clinice a+, fiind realizată de către specialiștii unității mobile a CRTS Iași, cu sprijinul personalului medical al companiei noastre.